'Deal tussen Juventus en AC Milan loopt vertraging op: forse eisen van Higuain'

'Deal tussen Juventus en AC Milan loopt vertraging op: forse eisen van Higuain'

31-07-2018 21:57
13

Juventus en AC Milan zijn nog steeds volop in onderhandeling over de transfer van Gonzalo Higuain, meldt Gianluca Di Marzio dinsdagavond. Volgens Sky Sports hadden beide Serie A-grootmachten vrijdagavond al een principeakkoord bereikt, maar is een akkoord tussen Milan en Higuain vooralsnog uitgebleven.

De Argentijnse spits lijkt niet happig te zijn op een seizoen zonder Champions League-voetbal en wil naar verluidt financiële compensatie. El Pipita strijkt bij Juventus een jaarsalaris van 7,5 miljoen euro op en lijkt in San Siro meer te willen verdienen. AC Milan kan vooralsnog niet meegaan in deze eisen, maar probeert Higuain te verleiden met een contract tot medio 2022. De Serie A-topschutter van het seizoen 2015/2016 heeft bij Juventus nog een driejarige verbintenis.

Zaakwaarnemer Nicolas Higuain probeert ondertussen Juventus zo ver te krijgen om de potentieel misgelopen inkomsten van zijn broer te compenseren. De Oude Dame wil volgens Di Marzio vooralsnog niet akkoord gaan met dit verzoek.

Higuain moet samen met Mattia Caldara naar Milaan verhuizen, terwijl Leonardo Bonucci de omgekeerde weg bewandelt. Beide clubs lijken al akkoord te zijn over Caldara en Bonucci: de twee verdedigers worden met gesloten beurzen geruild.