Gedecideerde Dolberg: Een vertrek bij Ajax gaat deze zomer zeker niet gebeuren

Gedecideerde Dolberg: "Een vertrek bij Ajax gaat deze zomer zeker niet gebeuren"

31-07-2018 23:29
61

Kasper Dolberg is voorlopig niet van plan om Ajax te verlaten, laat de Deen weten in een interview met Voetbal International. De twintigjarige spits wil zich eerst revancheren na een seizoen vol blessures.

Dolberg miste een groot deel van de tweede seizoenshelft vanwege een voetblessure, mocht wel zijn WK-debuut maken, maar heeft inmiddels een buikwandblessure opgelopen. Hierdoor moet hij het Champions League-tweeluik met Sturm Graz aan zich voorbij laten gaan. "Als geblesseerde speler gaat alles zo tergend langzaam voorbij", vertelt Dolberg aan VI. De Deen hoopt dat hij het gevoel van het 'teleurstellend' verlopen seizoen snel achter zich laat. "Ik heb een paar keer een terugslag gehad, dat is mentaal wel zwaar. Je werkt ergens naartoe, naar het moment dat je weer op het veld iets met de bal kunt doen, maar in plaats van de stijgende lijn moest ik weer meer geduld hebben."

Dolberg wil zich dit seizoen opnieuw bewijzen en is vastbesloten om dat in de Johan Cruijff Arena te doen. "Een vertrek bij Ajax gaat deze zomer zeker niet gebeuren", aldus de gedecideerde aanvalsleider. "Van mij mag het 1 september zijn. Ik heb ook geen recht van spreken na afgelopen jaar, het is prima zo. Mijn toekomst ligt de komende tijd zeker in Amsterdam."