Kluivert maakt indruk en ziet AS Roma FC Barcelona verslaan

01-08-2018 07:15
30

AS Roma lijkt zich ontpopt te hebben tot gevreesde tegenstander van FC Barcelona. In de International Champions Cup herhaalden de Romeinen het Champions League-huzarenstukje van afgelopen april door Barcelona met 2-4 te verslaan. Roma scoorde maar liefst drie keer in negen minuten tijd. In april presteerde de club het in het miljardenbal door in de return met 3-0 te winnen na een uitnederlaag en Barcelona dus te elimineren.

Barcelona, met Jasper Cillessen in de basis, stelde een veredeld B-elftal op, bij Roma speelden voor een groot deel wél A-spelers. Extra pikant was dat Malcom het met Barcelona opnam tegen de club waar hij eigenlijk voor zou gaan spelen: Roma. Justin Kluivert mocht het vanaf de aftrap laten zien bij de Serie A-club, net als Kevin Strootman.

De Catalanen hadden vanaf de aftrap het betere van het spel en kwamen na vijf minuten dan ook terecht op voorsprong door Rafinha. Na iets meer dan een half uur kwam Roma gelijk door Stephan El Shaarawy, die raak schoot na een goede actie en voorzet van Kluivert. Het bleef 1-1 tot vijf minuten na de rust. Miljoenenaankoop Malcom zette vlak voor het doel zijn voet tegen de bal en zorgde daarvoor voor de 2-1.

Barcelona leek op een overwinning af te stevenen, maar kreeg in negen minuten tijd maar liefst drie goals tegen. Alessandro Florenzi (78) maakte gelijk en Bryan Cristante (83) en Diego Perotti (86) zorgden voor een spectaculaire slotfase. Kluivert moest na een uur plaatsmaken voor Perotti.

Manchester United - Real Madrid 2-1
Ook Manchester United heeft zelfvertrouwen kunnen tanken. De mannen van José Mourinho versloegen Real Madrid met 2-1. Mourinho koos ervoor om Timothy Fosu-Mensah samen met Eric Bailly in het hart van de verdediging te zetten. Verder was de basiself van United een mix van talent, basisspelers en zomeraankopen (Fred). United stond al na minder dan een half uur spelen op een comfortabele 2-0 voorsprong. De goals werden gemaakt door Alexis Sanchez en Ander Herrera. Nog voor de theepauze deed Karim Benzema iets terug. Real kon na de rust verder niets meer doen aan de achterstand.