Vermoedelijke opstelling Ajax: debuut gaat ten koste van basisplaats Neres

Vermoedelijke opstelling Ajax: debuut gaat ten koste van basisplaats Neres

01-08-2018 07:00
114

Zakaria Labyad gaat woensdagavond zijn basisdebuut maken voor Ajax. De zomeraanwinst staat waarschijnlijk in de basis tijdens de Champions League-return tegen Sturm Graz in Oostenrijk. Dat voorspelt het Algemeen Dagblad. 

Volgens het AD zullen Daley Blind en Dusan Tadic, net als vorige week tijdens de eerste ontmoeting, dus níet aan de aftrap staan. Waarschijnlijk is het duo nog altijd niet volledig wedstrijdfit.

Trainer Erik ten Hag kiest er tegen Sturm Graz vermoedelijk voor om zijn achterhoede en middenveld volledig intact te houden. Dat betekent dat Frenkie de Jong opnieuw een defensief centrum vormt met captain Matthijs de Ligt. Carel Eiting, die in de Johan Cruijff Arena prima speelde tijdens de 2-0 zege, vormt een middenveld met Lasse Schöne en Donny van de Beek.

Labyad was geschorst voor het heenduel. Toen koos Ten Hag voor Neres op de linkerflank en Ziyech in een vrije rol, achter spits Klaas-Jan Huntelaar. Labyad lijkt de rol op links nu over te nemen. Kasper Dolberg is geblesseerd. Hij bleef achter in Amsterdam. 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, De Jong, Tagliafico, Schöne, Eiting, Van de Beek, Ziyech, Huntelaar en Labyad