'United laat man van 70 miljoen los en richt zich op veel goedkopere Mina'

'United laat man van 70 miljoen los en richt zich op veel goedkopere Mina'

01-08-2018 21:50
26

Manchester United heeft de interesse in Leicester City-verdediger Harry Maguire laten varen. De club focust zich nu op de komst van Yerry Mina.

Dat meldt Sky Sports woensdagavond. United wilde met Maguire een grote vis vangen, maar Leicester vroeg een torenhoog bedrag. Naar verluidt wilden The Foxes hem niet laten gaan voor minder dan zeventig miljoen euro. Maguire was een van de Engelse uitblinkers op het WK in Rusland, waardoor de vraagprijs van Leicester flink is gestegen. Leicester wil het contract van Maguire nu proberen te verlengen.

Het alternatief van Maguire heet Mina en kost veel minder dan Maguire. Sky Sports meldt dat Mina voor dertig miljoen pond op te halen is bij FC Barcelona. Dat is omgerekend ongeveer 33 miljoen euro. De Colombiaanse centrale verdediger mag vertrekken van trainer Ernesto Valverde en overweegt zijn opties.

Ook Marcel Brands heeft namens Everton interesse in Mina. Brands hoopte een dubbelslag te slaan bij Barcelona, want eerder haalde hij linksback Lucas Digne al naar Goodison Park. De vraag is of hem dat gaat lukken.