Update: 'Nederlandse versterking voor Lazio: vijfjarig contract voor rechtsback'

Update: 'Nederlandse versterking voor Lazio: vijfjarig contract voor rechtsback'

03-08-2018 16:27
19

Djavan Anderson staat voor een droomtransfer naar de Serie A. De 23-jarige rechtsback zet zijn loopbaan voort bij SS Lazio, meldt onder meer Sky Italia. Hij is momenteel in Rome voor de medische keuring.

Anderson vertrok eerder deze zomer transfervrij bij Bari, de Serie B-club die failliet is gegaan. Lazio hoeft daardoor geen transfersom te betalen voor de verdediger, die naar verluidt ook in de belangstelling stond van Fiorentina, Sampdoria en clubs uit de Premier League en het Championship.

Anderson speelde in Nederland in het tweede elftal van Ajax. Via AZ en SC Cambuur belandde hij in Italië. Sinds 2017 speelde Anderson voor Bari. Voor die club kwam hij het afgelopen seizoen negentien keer in actie, waarin hij goed was voor twee treffers en één assist.

Overigens hoeft Anderson komend seizoen nog niet op speeltijd te rekenen bij Lazio. De Romeinen willen hem verhuren, vermoedelijk aan Salernitana.

Update 3/8 11.36: Djavan Anderson mag zich bijna speler van SS Lazio noemen. Vrijdagochtend arriveerde de Nederlandse rechtsback in Rome voor een medische keuring. Als de keuring geen problemen oplevert, kan de oud-speler van Ajax, AZ, SC Cambuur en Bari een meerjarig contract ondertekenen.

Update 3/8 16.27: Anderson en Lazio zijn eruit, meldt Voetbal International vrijdagmiddag. De oud-back van onder meer Ajax, AZ en SC Cambuur ondertekent in de Italiaanse hoofdstad een contract voor vijf seizoenen. De geboren zal snel gepresenteerd worden door de Romeinen.