LIVE-discussie: Vitesse met basisdebutant; Koopmeiners terug bij AZ

LIVE-discussie: Vitesse met basisdebutant; Koopmeiners terug bij AZ

02-08-2018 19:50
96

Vitesse neemt het donderdagavond in de Gelredome vanaf 20.00 uur op tegen FC Viitorul Constanta. AZ moet vanaf 20.45 uur een 2-0 achterstand tegen Kairat Almaty zien weg te poetsen.

Matús Bero start voor het eerst in de basis bij Vitesse, dat verder zonder verrassingen begint aan het treffen met de Roemenen. De basisplaats van Bero gaat ten koste van Thomas Bruns. De Slowaak vormt een middenveld met Thulani Serero en Navarone Foor. Roy Beerens, Tim Matavz en Bryan Linssen staan voorin. De twee laatstgenoemden waren vorige week trefzeker.

Achterin houdt trainer Leonid Slutsky ook vast aan dezelfde vijf namen. Doelam Eduardo weet Karavaev, Thelander, Clarke-Salter en Büttner voor zich. De Arnhemmers speelden in de eerste wedstrijd in de tweede kwalificatieronde van de Europa League met 2-2 gelijk.

AZ
Bij AZ begint Teun Koopmeiners in de basis. De middenvelder ontbrak vorige week in Kazachstan wegens een blessure. Koopmeiners neemt de plaats in van Mats Seuntjens, die nu niet fit is. Dorin Rotariu is eveneens nieuw, nadat hij vorige week nog geen werkvergunning had. Aanwinst Björn Johnsen is nog niet speelgerechtigd. Fred Friday staat in de spits.

De opstellingen

Vitesse: Eduardo; Karavaev, Thelander, Clarke-Salter, Büttner; Serero, Bero, Foor; Beerens, Matavz, Linssen

AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Vlaar, Ouwejan; Til, Midtsjo, Koopmeiners; Rotariu, Friday, Idrissi

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie