Vitesse plaatst zich voor volgende ronde en treft FC Basel

02-08-2018 21:51
144

Vitesse heeft zich ten koste van FC Viitorul geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League. Na een 2-2 gelijkspel in Roemenië volgde een 3-1 overwinning in Arnhem.

Vitesse leek vorige week tegen Viitorul de bietenbrug op te gaan, maar wist in de tweede helft een 2-0 achterstand te repareren. Na een ietwat onrustige openingsfase, waarin weinig gebeurde, trok Vitesse het initiatief naar zich toe. De Arnhemmers waren voetballend de betere partij, maar waren vooral slordig en onrustig.

Vlak nadat Viitorul voor het eerst gevaarlijk kon worden, kwam de ploeg van Leonid Slutsky terecht op 1-0 in Arnhem. Nadat Rasmus Thelander uit een corner op de lat kopte, was het na de daaropvolgende corner wél raak: Jake Clarke-Salter kreeg de bal perfect op zijn hoofd en kon in de verre hoek binnenkoppen. Niet veel later miste Tim Matavz een kans op 2-0.

Vlak na de rust leek Bryan Linssen het tweeluik op slot te gooien met de 2-0, waardoor Viitorul twee goals moest maken voor een verlenging. De Roemeense aansluitingstreffer viel echter al een minuut na de goal van Linssen, waardoor het ineens weer spannend werd in Arnhem. Op het moment dat Viitorul alles op de aanval zette, bracht Roy Beerens de verlossing voor Vitesse door de allesbeslissende 3-1 binnen te schieten.

Vitesse moet nog een voorronde en de play-offs overleven om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. FC Basel is de volgende tegenstander van Vitesse.