'AS Roma reist vrijdag af naar Amsterdam: 13.00 uur gesprek met Overmars'

'AS Roma reist vrijdag af naar Amsterdam: 13.00 uur gesprek met Overmars'

02-08-2018 23:33
223

Een delegatie van AS Roma is vrijdag in Amsterdam om met Ajax te praten over David Neres. Dat meldt het Braziliaanse UOL Esporte.

Volgens het bericht van UOL Esporte heeft Roma een bedrag van veertig miljoen euro geboden op de Braziliaanse linkspoot, maar mogelijk incasseert Ajax zelfs meer dan dat. De kans is aanwezig dat directeur spelersbeleid Marc Overmars tijdens de meeting van vrijdag het bod van tafel veegt en aangeeft dat Neres niet weg mag voor minder dan vijftig miljoen, aldus het Braziliaanse medium. Naar verluidt hebben Ajax en Roma om 13.00 uur een afspraak in Amsterdam.

Ondertussen ziet Sao Paolo, de vorige werkgever van Neres, de onderhandelingen tussen Ajax en Roma met bijzonder veel interesse tegemoet. De Braziliaanse club kan namelijk rekenen op een flinke som geld als Neres wordt doorverkocht. Het gaat om een vast doorverkooppercentage van twintig procent en een solidariteitsvergoeding.

Braziliaanse media meldden eerder deze week dat het om 2,5% gaat, maar UOL Esporte schrijft dat het 3,5% is. Mocht Neres voor veertig miljoen vertrekken, dan krijgt Sao Paolo ruim negen miljoen euro. 

Lees ook'Ajax moet veel geld inleveren na miljoenentransfer van Neres'

Lees ookDe Mos: 'Als Ajax de hoofdprijs krijgt, denk ik dat hij de eerste is die gaat'