De Mos: 'Als Ajax de hoofdprijs krijgt, denk ik dat hij de eerste is die gaat'

De Mos: 'Als Ajax de hoofdprijs krijgt, denk ik dat hij de eerste is die gaat'

01-08-2018 22:42
62

Aad de Mos verwacht dat David Neres de eerste Ajacied is die vertrekt, mocht er iemand vertrekken. De analist denkt dat Ajax 'de hoofdprijs' moet pakken voor de Braziliaan en heeft meegekregen dat de club bezig is met een 'opvolger'.

"Als ze de hoofdprijs voor hem kunnen pakken..Tadic en Labyad kunnen ook op de vleugel spelen", analyseert De Mos bij Ziggo Sport. "Ik heb gelezen dat ze met een opvolger voor Neres bezig zijn, een jongen van Sao Paolo: Antony. Het is een jongen van achttien jaar. Als Ajax de hoofdprijs kan krijgen van AS Roma (geïnteresseerde club, red.), denk ik dat hij de eerste is die gaat." 

Frank de Boer hoort het verhaal van De Mos aan en hoopt voor Ajax vooral dat André Onana binnenboord blijft. "Dat zou écht een grote aderlating zijn (als hij vertrekt, red.). Ze kunnen de meeste spelers wel opvangen, maar keepers..Wij hebben hem toen gehaald, samen met Marc (Overmars, red.) Hij speelde in de Youth League tegen Ajax. Hij had wat aanpassingsproblemen bij ons. Ik dacht toen: wat is dat? Maar ik zei direct al dat hij het in zich heeft."

De Boer hoopt dat de huidige selectie van Ajax intact blijft. "Je weet niet wat er gaat gebeuren. Als er paniek heerst bij een club gaan ook de bedragen omhoog. Dan kun je soms geen nee meer zeggen. Ik hoop voor Ajax dat er niemand meer weggaat, want dan hebben ze een goede selectie van een man of zestien die allemaal gelijkwaardig zijn. Dat heb je ook gewoon nodig in een seizoen."