Je ziet Peter Hyballa binnenkomen als trainer. Is dat mijn werkwijze? Nee

"Je ziet Peter Hyballa binnenkomen als trainer. Is dat mijn werkwijze? Nee"

03-08-2018 10:11
63

Jack de Gier begint over twee weken aan zijn eerste seizoen als trainer van NEC. De Nijmeegse club heeft zéér onrustige jaren achter de rug, iets waar De Gier lering uit wil trekken.

"Ik heb geprobeerd er niet te veel naar te kijken. Maar dat doe je toch", aldus De Gier in Voetbal International over de afgelopen seizoenen. NEC degradeerde in 2017 en wist ondanks een riante uitgangspositie niet meteen te promoveren. De Gier: "Je ziet Peter Hyballa binnenkomen als trainer. Is dat mijn werkwijze? Nee."

"Hij is een heel ander type dan ik. Hyballa begon heel goed, mooi om te zien, maar aan het einde zie je dat zo iemand zijn groep dusdanig heeft uitperst dat het geen resultaat meer oplevert. Ik was benieuwd naar Pepijn Lijnders, die ik alleen kende van verhalen in de pers. We weten hoe dat is afgelopen."

De Gier, die afgelopen seizoen trainer was van Almere City FC, zag ook lichtpuntjes bij NEC. "Het had ook anders kunnen uitpakken. Als Mohamed Rayhi en Arnaut Groeneveld niet geblesseerd waren geraakt, en als Sven Braken en Anass Achahbar ook het hele seizoen fit waren geweest, dan was NEC vorig seizoen gewoon gepromoveerd."