De Eredivisie? Ik ben er nog niet op uitgekeken hoor. Ik kan nog veel leren

"De Eredivisie? Ik ben er nog niet op uitgekeken hoor. Ik kan nog veel leren"

03-08-2018 14:15
17

Kevin Diks weet nog niet of hij komend seizoen bij Fiorentina voetbalt. De rechtsback, die afgelopen seizoen werd uitgeleend aan Feyenoord, is echter positief gestemd.

Fiorentina nam Diks in 2016 over van Vitesse, maar stalde hem vervolgens weer in Arnhem en bij Feyenoord. Nu staat hij er naar eigen zeggen een stuk beter op. "Absoluut, dat merk ik deze voorbereiding. Ik kom anders binnen", vertelt hij aan De Stentor.

"Vooral het jaar bij Feyenoord heeft me heel goed gedaan. Ik heb het daar mentaal en fysiek een paar maanden moeilijk gehad, belandde ook op de bank, maar uiteindelijk heb ik best veel gespeeld en een goed half jaar gedraaid. Ik ben daardoor groter, sterker en volwassener geworden. Ik heb in die periode gemerkt dat ik een karakterjongen ben. Ik kom overal bovenop."

Diks hoopt bij Fiorentina te blijven, maar sluit een nieuwe verhuurperiode niet uit. "Na de voorbereiding neemt Fiorentina een besluit", weet hij. "De Eredivisie? Ik ben er nog niet op uitgekeken hoor. Ik kan nog veel leren in Nederland. Maar dat kan in Italië ook. Italianen schakelen veel met systemen. Dat tactische ligt mij wel. Ik zit lekker in mijn vel en hoop de trainer te overtuigen."