FC Twente heeft weer beet: ook voormalig Atlético-verdediger gepresenteerd

FC Twente heeft weer beet: ook voormalig Atlético-verdediger gepresenteerd

03-08-2018 17:06
143

FC Twente heeft de komst van Nacho Monsalve vrijdag afgerond. De 24-jarige Spaanse verdediger tekent in Enschede een contract voor één seizoen, meldt de degradant op zijn website.

"Nacho Monsalve is een speler waar we veel vertrouwen in hebben", reageert technisch directeur Ted van Leeuwen. "Hij kan bij FC Twente opbloeien tot iets moois. Nacho kan centraal in de verdediging spelen en op de back-posities. Nacho komt uit de jeugdopleiding van Atlético Madrid en was op jonge leeftijd al een groot talent in Spanje."

Monsalve komt transfervrij over van Rayo Vallecano, dat hem het afgelopen seizoen verhuurde aan Recreativo Huelva. De Spanjaard, die een Nederlandse oma heeft, doorliep de jeugdopleiding van Atlético Madrid en in 2016 liet trainer Diego Simeone hem debuteren in het eerste elftal. Een definitieve doorbraak bleef uit.

"FC Twente is een grote club, ook in Spanje. Ik wil me zo snel mogelijk aanpassen aan het team en zal er alles aan doen om de club weer terug te brengen waar hij hoort", laat Monsalve weten.  

De Tukkers verwelkomden onlangs al zijn landgenoot Aitor Cantalapiedra en de Braziliaan Ricardinho. Ook Wout Brama, Tim Hölscher en Xandro Schenk zijn nieuw in de Grolsch Veste. Daarnaast worden Ulrich Bapoh en Matt Smith gehuurd van respectievelijk VfL Bochum en Manchester City.