'Van Bommel wil Eredivisie-vertrekker ophalen uit China en naar PSV halen'

'Van Bommel wil Eredivisie-vertrekker ophalen uit China en naar PSV halen'

04-08-2018 00:04
171

PSV aast op Trent Sainsbury. De Australische verdediger van het Chinese Jiangsu Suning wil graag terug naar Europa. PSV wordt genoemd als doelwit.

Dat melden West Londen Sport en The Daily Mail. Er zijn kapers op de kust, want ook Queens Park Rangers hoopt op de handtekening van Sainsbury, die een verleden heeft in de Eredivisie. De 26-jarige verdediger speelde van 2013 tot 2016 voor PEC Zwolle. Sainsbury is geen onbekende van hoofdtrainer Mark van Bommel. Van Bommel werkte bij het Australische elftal namelijk met hem samen tijdens het WK in Rusland.

The Daily Mail meldt dat QPR serieus in de markt is voor Sainsbury, maar Jiangsu Suning is niet bereid de vraagprijs van naar verluidt een miljoen Australische dollar te laten zakken, waardoor de onderhandelingen momenteel op pauze zijn gezet. Dat geeft PSV de kans om toe te slaan.

Sainsbury speelde van 2010 tot 2013 voor het Australische Central Coast Mariners, waarna PEC hem oppikte. Na ruim twee jaar in Zwolle maakte hij de transfer naar China. Jiangsu Suning verhuurde hem eerst aan Internazionale, daarna aan het Zwitserse Grasshoppers.