Update: NAC kondigt komst van Kali aan: 'Top dat ik hier heb mogen tekenen'

Update: NAC kondigt komst van Kali aan: 'Top dat ik hier heb mogen tekenen'

04-08-2018 11:10
59

NAC Breda heeft zijn zinnen gezet op Anouar Kali. De 27-jarige controlerende middenvelder moet overkomen van FC Utrecht, waar hij nog een eenjarig contract heeft. Dat meldt BN De Stem.

Kali moet meer power toevoegen aan het al goed bezette Bredase middenveld. Gianluca Nijholt leek als secondant van Arno Verschueren op een basisplaats af te stevenen. Daarnaast kan trainer Mitchell van der Gaag beschikken over jeugdexponenten Mounir El Allouchi en Grad Damen, routinier Robbie Haemhouts en Manchester City-huurlingen Paolo Fernandes en Luka Ilic.

Wedden

Meer odds

NAC heeft door de verkoop van Nigel Bertrams en Rai Vloet echter voldoende geld in kas en ziet in Kali dus een versterking. Veelzeggend is dat technisch directeur Hans Smulders deze zomer 3,5 ton over had voor Vito van Crooij, schrijft BN De Stem. De aanvaller stapte uiteindelijk voor een hoger bedrag over van VVV-Venlo naar PEC Zwolle. 

Kali speelde verdeeld over drie periodes tachtig wedstrijden voor FC Utrecht. Daarnaast kwam hij uit voor Roda JC en Willem II. De controleur hoeft echter niet te rekenen op een basisplaats in de Domstad, waar hij Rico Strieder, Urby Emanuelson, Joris van Overeem, Simon Gustafson en Sander van de Streek voor zich moet dulden.

Update 11.10: NAC heeft de transfer van Kali aangekondigd. De middenvelder komt over van Utrecht en tekent voor drie seizoenen. "Het is top dat ik voor drie jaar heb mogen tekenen bij deze club", vertelt Kali op de clubsite van NAC. "Er wordt van mij verwacht dat ik met mijn voetballende vermogen en ervaring het team op sleeptouw neem en altijd voorop ga in de strijd. Mooi dat ik vandaag direct de Open Dag en de wedstrijd tegen Manchester City mee kan pakken. Ik heb er ontzettend veel zin in."