PSV-aanwinst: 'Als je mij één keer aanvalt, ga ik er drie keer overheen'

PSV-aanwinst: 'Als je mij één keer aanvalt, ga ik er drie keer overheen'

04-08-2018 09:34
55

José Angeliño focust zich als linksback van PSV vooral op aanvallen. De 21-jarige Spanjaard hoopt op een goede wisselwerking met onder meer spits Luuk de Jong.

Met drie goals en zes assists maakte Angeliño bij NAC Breda duidelijk dat aanvallen in zijn bloed zit. "Ik val meer aan dan dat ik verdedig. Natuurlijk doe ik tijdens wedstrijden mijn verdedigende werk als linksback, maar aanvallen zit in mijn natuur. Als je mij één keer aanvalt, ga ik er drie keer overheen", vertelt hij in een interview met het Eindhovens Dagblad.

Wedden

Meer odds

De Jong zei na het oefenduel met Valencia al dat hij ook veel energie steekt in de wisselwerking met Angeliño. "Wanneer je iemand als Luuk in de ploeg hebt, moet je zijn kwaliteiten goed benutten. Hij is sterk in de lucht, een pure aanvaller. Ik denk dat het goed kan gaan werken tussen ons", aldus Angeliño, die een zelfverzekerde indruk maakt in zijn eerste weken in Eindhoven.

"Ik weet dat ik het kan. Nogmaals, ik voel me gelukkig hier en heb een lang contract. Dat voelt goed", stelt Angeliño, die in de toekomst ooit hoopt terug te keren naar Deportivo La Coruña. "Ik ben daar opgegroeid, Depor is het team dat ik van jongs af aan altijd heb gevolgd. Het is de club van mijn hart."