Transfer Courtois onder druk: 'Hij wil naar Real om bij zijn familie te zijn'

Transfer Courtois onder druk: 'Hij wil naar Real om bij zijn familie te zijn'

04-08-2018 10:16
32

De toptransfer van Thibaut Courtois naar Real Madrid staat onder druk. Chelsea wil de 26-jarige doelman pas laten gaan als het een vervanger heeft aangetrokken. De zaakwaarnemer van Courtois doet een dringend beroep op The Blues.

Real zou zo'n 35 miljoen over hebben voor Courtois, maar Chelsea ligt nog altijd dwars. Dat leidt tot onvrede in het kamp van de Belg. "Hij heeft duidelijk gemaakt aan de club dat het voor hem het beste is om naar Madrid te vertrekken", zegt zaakwaarnemer Christophe Henrotay tegen The Sun. "Dat is een belangrijke keuze voor hem, omdat hij bij zijn familie wil zijn."

De belangenbehartiger benadrukt dat Courtois niet vanwege het geld naar de Champions League-winnaar wil. "We horen suggesties dat het hem om het geld te doen is. Het klopt dat hij meer kan gaan verdienen, maar hij heeft een nog beter aanbod afgeslagen. Dit is meer dan een financieel besluit. Het is belangrijk dat iedereen redelijk blijft in deze situatie."

"De kopende club heeft een redelijk voorstel gedaan voor een speler die nog maar een eenjarig contract heeft", vervolgt Henrotay. "Iedereen weet dat ze hem over twaalf maanden transfervrij kunnen vastleggen." Hij snapt dat Chelsea niet happig is op een vertrek van Courtois. "Maar dit is een menselijke beslissing van iemand die dicht bij zijn kinderen wil zijn."