Valverde rekent op Cillessen: 'Hij is een geweldige doelman en professional'

Valverde rekent op Cillessen: 'Hij is een geweldige doelman en professional'

04-08-2018 10:49
47

Jasper Cillessen lijkt zich neer te moeten leggen bij nog een jaar op de bank bij FC Barcelona. Trainer Ernesto Valverde gaat er niet meer vanuit dat de 29-jarige doelman vertrekt.

"Ik kan me niet voorstellen dat er een andere situatie is dan dat hij hier is. Hij is een speler die we verwachten te behouden. Hij is een geweldige doelman en professional", laat Valverde weten in de Verenigde Staten, waar Barça zich voorbereidt op het nieuwe seizoen. Cillessen stond open voor een vertrek, omdat hij in Camp Nou Marc-André Ter Stegen voor zich moet dulden.

Valverde ging ook in op de transfer van Arturo Vidal, die voor ongeveer twintig miljoen euro overkwam van Bayern München. "Hij is zoals Paulinho een speler die iets anders is dan de spelers die we al hebben. We denken dat hij zich goed kan aanpassen hier. Hij is een krijger. Ons team heeft ruimte voor verschillende type spelers."

Valverde was naar verluidt niet blij dat Paulinho terugkeerde naar China. De Braziliaan leverde een belangrijke bijdrage aan het kampioenschap. "Afgelopen jaar was er controverse toen Paulinho kwam, zelfs voor hij ook maar een minuut had gespeeld. Daarna konden mensen zelf zien dat hij erg goed voor de dag kwam."