Real Madrid voorbij Ronaldo-loos Juventus, Barcelona in dying seconds onderuit

05-08-2018 07:02
40

Real Madrid heeft zaterdagavond in Washington DC afgerekend met Juventus, de nieuwe club van superster Cristiano Ronaldo. De Italiaanse landskampioen speelde zonder zijn recordaankoop en moest een 3-1 nederlaag slikken in de International Champions Cup-wedstrijd.

Juventus kwam nog wel op voorsprong, met dank aan de tegenstander: Dani Carvajal werkte een voorzet van Joao Cancelo ongelukkigerwijs achter doelman Keylor Navas. Vlak voor rust werd het 1-1 via Gareth Bale, de gedoodverfde opvolger van Ronaldo: de Welshman raakte de bal perfect met zijn linkerwreef en vond de bovenhoek. Marco Asensio besliste de wedstrijd in de tweede helft: eerst tikte hij een afgemeten voorzet van wonderkind Vinicius Junior binnen, daarna nam hij de bal fraai mee in het strafschopgebied en schoot hij via Wojciech Szczesny de 3-1 binnen.

Aartsrivaal FC Barcelona speelde eveneens tegen een Italiaanse ploeg, maar stond na afloop met lege handen. De wedstrijd tegen AC Milan in het Californische Santa Clara leek rechtstreeks op een 0-0 af te stevenen, maar André Silva had andere plannen. De Portugese spits werd in de derde minuut van de blessuretijd vrijgespeeld door Hakan Calhanoglu en Franck Kessié, waarna hij Marc-André ter Stegen in de korte hoek passeerde. De Duitse keeper had tijdens de rust zijn collega Jasper Cillessen vervangen.