Viergever over 'verwarrende situatie': 'Iedereen keek wat er gebeurde'

Viergever over 'verwarrende situatie': 'Iedereen keek wat er gebeurde'

05-08-2018 12:47
100

Nick Viergever is niet bepaald enthousiast over het zogenaamde ABBA-systeem dat zaterdagavond werd toegepast tijdens de penaltyreeks in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussn PSV en Feyenoord. De verdediger van de Eindhovenaren vindt het al met al maar verwarrend. 

Bij het ABBA-systeem worden er niet om en om penalty's genomen door beide ploegen. Twee spelers van dezelfde club nemen achter elkaar een strafschop, om zo - dat is althans dat uitleg - de spanning te vergroten en niet steeds één ploeg voordeel te geven. Viergever heeft er zijn bedenkingen bij. "Ik denk dat het oude systeem beter is, duidelijker en spannender ook", zei hij na de wedstrijd tegen Omroep Brabant.

Op het veld was de situatie niet geheel duidelijk voor Viergever en andere spelers. "Iedereen was aan het kijken wat er precies gebeurde. De spanning bij het andere systeem was leuker. Ik was het ook een keer kwijt. Je weet niet meer hoeveel je er nog moet. Verwarrend. Maar dat was voor beide partijen."

PSV verloor de penaltyreeks van Feyenoord. Na een save van Justin Bijlow op een inzet van Pablo Rosario benutte Jordy Clasie de beslissende strafschop.  

Lees ook: 'Vervloekte' Viergever verliest wéér: 'Als dat helpt: zet me er maar naast'