Update: 'Standard werkt niet mee aan Napoli-plan: half miljoen en optie tot koop'

Update: 'Standard werkt niet mee aan Napoli-plan: half miljoen en optie tot koop'

06-08-2018 15:07
116

Standard Luik moet het komende week waarschijnlijk zónder Guillermo Ochoa opnemen tegen Ajax in de voorronde van de Champions League. La Gazzetta dello Sport verwacht dat de Mexicaanse goalie naar SSC Napoli verkast. 

Met Alex Meret en Orestis Karnezis kocht de vice-kampioen van Italië deze zomer al twee nieuwe keepers. Karnezis, een ervaren Griek, zakte zaterdag echter finaal door het ijs. Tijdens een oefenduel met Liverpool ging hij meerdere keren in de fout. Napoli verloor de clash met 5-0.

Reden genoeg voor eigenaar Aurelio De Laurentiis om opnieuw in actie te komen en de transfermarkt op te gaan. Ochoa werd deze zomer al een paar keer gelinkt aan Napoli. Sinds 2017 is hij de nummer één van Standard Luik. Eerder speelde Ochoa (33) voor onder meer Málaga en Ajaccio. 

Ajax en Standard treffen elkaar in de komende weken twee keer in de voorronde van de Champions League. Inzet van het tweeluik is een plek in de play-offs van het miljardenbal. 

Update 6/8 15.07: Volgens La Dernière Heure is Standard niet van plan om mee te werken aan een vertrek van Ochoa. Napoli heeft afgelopen week circa 500.000 euro geboden om de goalie te huren, met daarbij een optie tot koop. Dat ziet Standard niet zitten. Het contract van Ochoa in Luik loopt nog één seizoen door.