Oefenduel loopt uit de hand: Ze waren volgegoten met bier en doorgesnoven

Oefenduel loopt uit de hand: "Ze waren volgegoten met bier en doorgesnoven"

Gepubliceerd: zondag 5 augustus 2018 om 19:54zo 05-08-2018 om 19:54

FC Dordrecht baalt als een stekker van de ongeregeldheden in de slotfase van de oefenwedstrijd tegen VV Katwijk. Daarbij vielen zaterdag meerdere gewonden.

De oefenwedstrijd tussen Katwijk en Dordrecht werd in de slotfase afgebroken, nadat twee groepen massaal op de vuist gingen. Eén persoon moest naar het ziekenhuis met een kaakfractuur. De aanleiding voor de vechtpartij was een feestbus die vanuit Dordrecht met zo'n vijftig supporters naar Katwijk was afgereisd.

De twee clubs waren niet op de hoogte van de bus vol supporters. De groep bleek bij aankomst zwaar onder invloed. "Ik heb begrepen dat ze vóór de wedstrijd al bij één of twee strandtenten zijn weggestuurd. Ze waren volgegoten met bier en doorgesnoven", zegt Dordrecht-preses Hans de Zeeuw tegen Omroep West.

Bij aankomst sloeg de vlam in de pan: supporters van Dordrecht en Katwijk gingen op de vuist. De Zeeuw: "Het is zwaar klote, dit had nooit mogen gebeuren. Het is heel vervelend voor Katwijk." Hij noemt de groep geen supporters van Dordrecht, maar 'een stel randdebielen'. "Ik heb de helft van de jongens nog nooit eerder gezien."

Lees ook: Chaos bij oefenduel: 40 man op de vuist, één supporter met spoed naar ziekenhuis

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws