Update: Nieuwe back van FC Twente staat al op trainingsveld; maandag gekeurd

Update: Nieuwe back van FC Twente staat al op trainingsveld; maandag gekeurd

06-08-2018 11:18
189

FC Twente heeft een nieuwe rechtsback op het oog, meldt TC/Tubantia maandagochtend. De 23-jarige Rafael Ramos, momenteel actief voor het Amerikaanse Chicago Fire, moet de vertrokken Hidde ter Avest doen vergeten in de Grolsch Veste.

Technisch directeur Ted van Leeuwen kent Ramos al een aantal jaar en weet dat de voormalig jeugdinternational gold als een groot talent. "Hij komt uit de opleiding van Sporting Portugal en is daarna voor veel geld gekocht door Benfica. Hij was daar achter Nélson Semedo (inmiddels spelend voor FC Barcelona, red.) de tweede back", vertelt Van Leeuwen aan het regionale medium. "Als we deze jongen weer kunnen oppoetsen, hebben we een uitstekende speler in huis."

Wedden

Meer odds

Ramos zou niet de eerste exotische zomeraanwinst zijn voor de Tukkers. Eerder al kwamen de Braziliaan Ricardinho, de Spanjaarden Aitor Cantalapiedra en Nacho Monsalve, de Brit Matt Smith en de Kameroense Duitser Ulrich Bapoh naar Enschede. "Dat ze geen Nederlander zijn maakt me niets uit", vindt Van Leeuwen, die stelt dat het moeilijk zakendoen is op de Nederlandse markt. "Met uitzondering van Ricardinho, die 33 is, zoeken wij spelers waar nog rek in zit, die betaalbaar zijn, bereid zijn te komen en uiteindelijk misschien ook nog wat winst opleveren. En dan kom je vaak bij buitenlandse jongens uit."

Update 11.18: Ramos blijkt maandag al op het trainingsveld in Enschede te staan. Dat blijkt uit beelden van Tubantia. De rechtsback wordt later op de dag gepresenteerd door de Keuken Kampioen Divisie-formatie.