Feyenoord-held Bijlow erkent verwarring: Het is even wennen voor iedereen

Feyenoord-held Bijlow erkent verwarring: "Het is even wennen voor iedereen"

06-08-2018 07:40
28

Justin Bijlow maakte zaterdag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV naam voor zichzelf. In de penaltyserie groeide de twintigjarige doelman uit tot de held van Feyenoord. Hij bedankt Kenneth Vermeer.

"De samenwerking met Kenneth is top en dat is-ie al vanaf de dag dat ik bij de selectie kwam", zegt Bijlow in De Telegraaf over de tweede doelman van Feyenoord. "Hij heeft me opgevangen toen ik de kleedkamer van het eerste elftal binnenstapte, heeft me ontzettend veel geleerd en we trainen hartstikke goed met elkaar."

Bijlow prijst zich gelukkig met de aanwezigheid van Vermeer. "Hij stelt zich zo geweldig op naar mij. Hij helpt me nog steeds. Voor de wedstrijd tegen PSV kwam hij naar me toe en zei: Justin, geniet er van en doe je ding. Je kan het."

In de strafschoppenreeks zorgde de ABBA-constructie voor enige verwarring. Zo wilde Jeroen Zoet na elke PSV-penalty terug in het doel. "Ik had het zelf ook, hoor", zegt Bijlow. "Ik wilde al uit het doel gaan, toen ik me realiseerde dat ik er nog eentje moest stoppen. Het is even wennen voor iedereen. Maar je hoort mij niet klagen, dit is een goed begin van het seizoen."