NAC Breda contracteert 'missing link': 'Hij heeft die kwaliteiten'

NAC Breda contracteert 'missing link': 'Hij heeft die kwaliteiten'

06-08-2018 11:05
21

Met Anouar Kali hoopt NAC Breda-trainer Mitchell van der Gaag eindelijk de 'missing link' binnen zijn selectie te hebben gevonden. Afgelopen weekend werd de controleur overgenomen van FC Utrecht. Van der Gaag en NAC waren al enige tijd op zoek naar een dergelijk type speler. 

"We misten creativiteit in de opbouw. In de voorbereiding hadden we daar veel moeite mee. Tegen City zag je dat ook, in de eerste helft was het te voorspelbaar, te langzaam. Anouar heeft de kwaliteit om van achteruit te kunnen versnellen", legt de oefenmeester uit in gesprek met BN DeStem. 

Wedden

Meer odds

Kali (27) is blij met zijn nieuwe avontuur. "Voor de buitenwereld komt deze stap meer als een verrassing dan voor mij. Ik heb bij FC Utrecht vroeg aangegeven dat ik wilde vertrekken omdat ik meer speeltijd wilde. Ik ben verder gaan kijken en toen kwam NAC ineens op mijn pad. We zijn er snel uitgekomen."

Hij tekende een contract tot medio 2021 in het Rat Verlegh Stadion. "Ik heb niks aan één of twee jaar. Dan zit ik hier net een jaar en loopt mijn contract alweer af. Ik wil vastigheid en wie weet kan de club er in de toekomst ook beter van worden."