PSV slaat slag: gewild 'voorbeeld' tekent verbeterd contract tot medio 2022

PSV slaat slag: gewild 'voorbeeld' tekent verbeterd contract tot medio 2022

06-08-2018 14:08
66

Steven Bergwijn blijft bij PSV. De Eindhovense club heeft het contract van de twintigjarige aanvaller opengebroken en verlengd tot de zomer van 2022.

Dat meldt PSV maandag via de officiële kanalen. Het oude contract van Bergwijn liep tot medio 2021. De talentvolle aanvaller speelt sinds 2011 in de jeugdopleiding van PSV en tekende in het voorjaar van 2014 zijn eerste profcontract. Afgelopen seizoen groeide hij uit tot vaste waarde. In 32 competitiewedstrijden maakte Bergwijn acht doelpunten.

"Dit nieuwe contract voor Steven is een signaal in alle opzichten", verklaart technisch manager John de Jong op de clubsite. "Wij willen hem belonen voor zijn uitstekende ontwikkeling, Steven geeft er mee aan dat hij beseft hier nog niet uitgeleerd te zijn."

"Wij zijn enorm trots op Steven. Hij is als veertienjarige bij ons gekomen, heeft zich als jonge jongen bij de A-selectie aangediend. Vervolgens werd hij basisspeler en inmiddels heeft hij een aantal hoofdprijzen achter zijn naam staan. Steven is in alle opzichten een voorbeeld voor hoe wij de ontwikkeling van een voetballer voor ogen hebben. We zijn blij dat ook hij nu in een vroeg stadium in de transferwindow aangeeft dat hij tevreden is hier."

Bergwijn is naar eigen zeggen nog niet klaar in het Philips Stadion."Ik ben inderdaad nog niet klaar bij PSV. Ik kan in Nederland nog voldoende leren en natuurlijk gaan we voor kwalificatie voor de Champions League. Dat is het hoogste podium, daar wil ik graag extra ervaring op doen."

Jeroen Zoet en Luuk de Jong gingen Bergwijn deze zomer voor met het tekenen van een nieuw PSV-contract.