'Larsson heeft eigenlijk weer bewezen dat hij niets toevoegt aan Feyenoord'

'Larsson heeft eigenlijk weer bewezen dat hij niets toevoegt aan Feyenoord'

06-08-2018 22:26
78

Voetbalanalist Jan Everse vindt het vreemd dat Feyenoord met Calvin Verdonk als linksback aan het seizoen begint. De 21-jarige Dordtenaar won na het wegvallen van Ridgeciano Haps de concurrentiestrijd van Tyrell Malacia, maar dat maakt Verdonk volgens Everse nog niet de betere linksback.

Verdonk heeft Everse als huurling van PEC Zwolle en NEC niet kunnen overtuigen. "Als je bij PEC al niet in de basis staat... Hij speelde tegen PSV best aardig, maar ik heb nou niet het idee dat ik naar een tweede Roberto Carlos zit te kijken", vertelt de analist bij FC Rijnmond. Everse vindt Malacia de beste van de drie linksbacks die in De Kuip spelen. "Haps is geen echte verdediger en Verdonk mist de echte snelheid om daar te spelen. Malacia is snel, wendbaar en echt een bijtertje. Ik weet niet waarom hij niet speelt, maar hij schijnt niet goed getraind te hebben."

Ook linksbuiten Sam Larsson kan de oud-trainer van onder meer PEC en Sparta niet bekoren. "Hij heeft eigenlijk weer bewezen dat hij niets toevoegt aan Feyenoord. Hij heeft één goede bal aan Robin van Persie gegeven, maar verder is hij naar binnen gedribbeld en naar binnen gedribbeld... Ik denk dan: schiet eens een keer! Maar dan gaat hij weer verder, verder, verder."

Lees ook: Verrassende uitkomst van Feyenoord-strijd: 'verbannen' linksback knokt zich terug