Verrassende uitkomst van Feyenoord-strijd: 'verbannen' linksback knokt zich terug

Verrassende uitkomst van Feyenoord-strijd: 'verbannen' linksback knokt zich terug

05-08-2018 09:51
52

Feyenoord gaat met Calvin Verdonk als linkback beginnen aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. De geboren Dordtenaar (21) heeft van trainer Giovanni van Bronckhorst de voorkeur gekregen boven Tyrell Malacia.

Verdonk maakte zaterdag tegen PSV de negentig minuten vol in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Nadat de Rotterdammers als winnaar uit de strafschoppenserie waren gekomen, bevestigde trainer Giovanni van Bronckhorst tegenover Voetbal International dat Verdonk voldoende overtuigd heeft tijdens de voorbereiding. De bij Feyenoord opgeleide back is voorlopig verzekerd van een basisplaats links achterin.

De 'herrijzenis' van Verdonk is opmerkelijk. De afgelopen twee seizoenen werd hij uitgeleend aan PEC Zwolle en NEC. Tijdens het begin van de voorbereiding moest hij nog samen met Jari Schuurman meetrainen met de beloften van de Rotterdammers. Ridgeciano Haps raakte echter zwaar geblesseerd, waardoor Van Bronckhorst toch weer een beroep deed op Verdonk. De bij Feyenoord opgeleide back heeft in Rotterdam-Zuid nog een contract tot medio 2020.