Of dat nog een keer kan? Natuurlijk kan dat. Die ambitie heeft Ajax ook denk ik

"Of dat nog een keer kan? Natuurlijk kan dat. Die ambitie heeft Ajax ook denk ik"

07-08-2018 08:50
32

Jelle van Damme ziet Ajax als favoriet in het tweeluik met Standard Luik in de derde voorronde van de Champions League. De verdediger speelde tussen 2001 en 2004 in Amsterdam en was van 2010 tot 2015 actief bij de Belgische topclub.

"Ze hebben een aantal jongens met een goede trap en kopsterke spelers. Maar er zit ook wel voetbal in. Het is een beetje een mix van alles", zegt Van Damme over Standard tegen Ajax Showtime. "De standaardsituaties kunnen een doorslaggevende factor zijn." De Belg verwacht een felle start van de thuisploeg op Sclessin. "Ze noemen het ook wel de 'Hel van Luik'. Vooral in het eerste kwartier is dat gaande."

Wedden

Meer odds

Standard Luik-trainer Michel Preud'homme noemde Ajax al de torenhoge favoriet. "Dat is tactisch, krantenpraat", reageert Van Damme. "Veel mensen verwachten dat Ajax zal doorgaan in plaats van Standard. Ajax is een grotere club in Europa dan Standard, dus dan is het normaal dat je de druk bij je eigen elftal wilt weghalen. Maar Ajax moet Standard zeker niet onderschatten."

Van Damme ziet Ajax ver reiken in de Champions League. Zelf bereikte hij in 2003 de kwartfinale met de Amsterdammers. "Of dat nog een keer kan? Natuurlijk kan dat. Die ambitie heeft Ajax ook denk ik. Ik heb heel goede tijden bij Ajax meegemaakt. We werden meerdere keren kampioen en kwamen ver in de Champions League."