Feyenoord niet blij met 'angstige situaties': aangifte tegen fakkelgooiers

Feyenoord niet blij met 'angstige situaties': aangifte tegen fakkelgooiers

07-08-2018 17:08
111

Feyenoord gaat aangifte doen tegen een deel van de eigen aanhang. Aanleiding is het vuurwerk dat tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal door sommige meegereisde fans op het veld van het Philips Stadion is gegooid.

Feyenoord heeft dit dinsdagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen. De winnaar van de seizoensopening stelt dat de op het veld gegooide fakkels 'gevaarlijke en angstige situaties voor supporters, stewards en spelers' hebben veroorzaakt. "Feyenoord betreurt het deze stap te hebben moeten zetten. We zien het echter als de enige logische stap na wat er in Eindhoven is voorgevallen", laat Kuip-directeur Jan van Merwijk weten aan de clubsite.

Algemeen directeur Jan de Jong laat weten dat hij namens Feyenoord al zijn excuses heeft aangeboden aan PSV. "PSV heeft immers flink de nek uitgestoken door meer dan vierduizend Feyenoord-supporters toe te laten in hun stadion. Die moedige zet is dus helaas niet beloond", baalt De Jong. "Zoals eerder is het weer een relatief kleine groep die zich ernstig heeft misdragen, maar het feit ligt er wel dat het goed is misgegaan."

Feyenoord is niet van plan om halve maatregelen te nemen tegen de daders. De Rotterdammers hopen stadionverboden uit te kunnen delen en de schade aan het veld te kunnen verhalen op de 'fakkelgooiers'.