Gestopte Rutjes sprak met diverse andere clubs: 'Was het niet met Roda eens'

Gestopte Rutjes sprak met diverse andere clubs: 'Was het niet met Roda eens'

Gepubliceerd: woensdag 8 augustus 2018 om 08:43wo 08-08-2018 om 08:43

Nathan Rutjes en Roda JC maakten maandag bekend dat de 34-jarige cultheld per direct stopt als profvoetballer. De routinier kreeg vorig seizoen al in de gaten dat het einde eraan zat te komen. 

"Als je een hele tijd niet speelt, voel je natuurlijk aankomen dat het avontuur bij Roda op gaat houden. Toen ze bij de club zeiden dat ze niet met me verder wilden, was ik het daar niet mee eens. Maar ik respecteerde die keuze wel, er zit bij mij geen wrok", vertelt Rutjes in gesprek met de Limburger. 

Volledig stoppen als profvoetballer was in eerste instantie niet het plan. De Rotterdammer sprak met diverse ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie. Het kwam uiteindelijk niet tot een nieuw avontuur. "Ik heb de keuze uiteindelijk gebaseerd op mijn gezinssituatie. Dat gaf de doorslag. We hebben het hier fijn en mijn zoontje Lavezzi zit op een fantastische school."

Rutjes gaat maatschappelijk werk verrichten namens Roda en focust zich op een carrière als trainer. Hij start met een trainerscursus en wordt assistent-coach van Roda O17. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws