Chelsea betaalt 80 miljoen en gaat Bask duurste keeper ooit maken

Chelsea betaalt 80 miljoen en gaat Bask duurste keeper ooit maken

Gepubliceerd: woensdag 8 augustus 2018 om 12:25wo 08-08-2018 om 12:25

Kepa Arrizabalaga, keeper van Athletic Bilbao, staat op het punt de duurste doelman ter wereld te worden. Zijn werkgever laat woensdagmiddag via de officiële kanalen weten dat de gelimiteerde afkoopsom in het contract van de Bask is gelicht. Prijskaartje: circa 80 miljoen euro. Hoewel Chelsea niet expliciet genoemd wordt, weten tal van media te melden dat de sluitpost onderweg is naar Londen. 

De 23-jarige Kepa, die één interland namens Spanje op zijn naam heeft staan, wordt bij Chelsea de vervanger van Thibaut Courtois. Hij staat op zijn beurt op het punt om naar Real Madrid te verkassen. In Spanje ligt er een zesjarig contract klaar voor de Belg. Real betaalt naar verluidt 35 miljoen voor Courtois. Die transfer is overigens nog niet bevestigd. 

De 80 miljoen die The Blues betalen voor Kepa, is een absoluut record. Eerder deze zomer zorgde Liverpool voor een nieuwe mijlpaal door circa 63 miljoen euro - exclusief bonussen - over te maken naar AS Roma voor Alisson Becker. De Braziliaan was daarmee een paar weken de duurste goalie ter wereld. 

Afgelopen zomer werd Kepa nog nadrukkelijk gelinkt aan Real Madrid. Die transfer ging toen niet door. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws