Update: Courtois medisch gekeurd en zet handtekening onder zesjarig contract

Update: Courtois medisch gekeurd en zet handtekening onder zesjarig contract

Gepubliceerd: donderdag 9 augustus 2018 om 13:20do 09-08-2018 om 13:20

De kogel is door de kerk: Thibaut Courtois verruilt Chelsea voor Real Madrid. Dat bevestigen beide clubs. Mateo Kovacic bewandelt de omgekeerde weg.

Chelsea en Real Madrid gaven woensdag een klap op de dubbeldeal. Courtois tekent voor zes seizoenen in Spanje. Hij keepte eerder drie seizoenen voor Atlético Madrid. Real Madrid en Chelsea doen er geen mededelingen over, maar met de transfer zou een slordige veertig miljoen euro gemoeid zijn. Courtois wordt donderdag om 13.00 uur gepresenteerd.

Courtois (26) is de tweede aankoop van trainer Julen Lopetegui, die sinds begin juni de nieuwe trainer is bij Real. Eerder haalde hij Álvaro Odriozola naar de hoofdstad. Daar staat het vertrek van Cristiano Ronaldo naar Juventus tegenover. Door zijn terugkeer naar Madrid kan Courtois weer bij zijn twee kinderen zijn.

Als onderdeel van de toptransfer maakt Kovacic de overstap naar Chelsea. De Kroaat wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Real Madrid, waar hij niet meer op de bank wilde zitten. Met Kepa Arrizabalaga, die overkomt van Athletic Bilbao, heeft Chelsea de opvolger van Courtois al bijna binnen.

Update 9.8 13:20: Courtois heeft na de medische keuring zijn handtekening gezet onder een zesjarig contract bij Real. De transfer werd woensdag al door De Koninklijke aangekondigd. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws