Voetbal International: Ajax begroot 90 miljoen en blijft PSV en Feyenoord voor

Voetbal International: Ajax begroot 90 miljoen en blijft PSV en Feyenoord voor

09-08-2018 15:20
152

Ajax heeft de hoogste begroting in de Eredivisie. Dat blijkt uit onderzoek van Voetbal International. PSV is de nummer twee, gevolgd door Feyenoord. Fortuna Sittard en FC Emmen hebben de minste bestedingsruimte.

De Eredivisie-clubs hebben samen voor ruim 430 miljoen euro begroot, aldus VI. De absolute nummer één: Ajax. De Amsterdammers begroten 90 miljoen euro. 'Met een gigantisch eigen vermogen van 175 miljoen euro en meestal winst is Ajax een van de gezondste clubs in Europa', schrijft VI. 'Nu rolt het Ajax-geld en is de begroting hoger dan die van alle rechterrijtje-clubs samen.'

PSV kan volgens het weekblad 73 miljoen euro uitgeven komend seizoen. De inkomsten worden door de hogere sponsorinkomsten ingeschat op 77 miljoen. Als PSV de groepsfase van de Champions League haalt, gaat de teller richting de 100 miljoen. 'Dat is nog niet eens begroot', meldt VI. Feyenoord completeert als nummer drie het podium. De Rotterdammers gaan er enkele miljoenen op vooruit, maar zien de achterstand op Ajax en PSV groeien.

Vitesse is met een begroting van 27 miljoen euro 'the best of the rest', terwijl Fortuna Sittard en FC Emmen het minst te besteden hebben. De twee promovendi moeten het doen met elk 6 miljoen euro. De derde promovendus, De Graafschap, heeft een begroting van 8 miljoen euro. Ter vergelijking: het totaal van alle Eredivisie-clubs is volgens VI ongeveer gelijk aan het budget van Liverpool.

Check het hele geldklassement hier