Feyenoord blameert zich tegen AS Trencin: club heeft wonder nodig

Feyenoord blameert zich tegen AS Trencin: club heeft wonder nodig

Gepubliceerd: donderdag 9 augustus 2018 om 20:51do 09-08-2018 om 20:51

Feyenoord heeft zich op Europees toneel volledig voor schut laten zetten door AS Trencin. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kreeg van de Slowaakse club een flink pak slaag en verloor met 4-0. De return in Rotterdam is over een week, maar Feyenoord heeft een wonder nodig om de play-offs voor de Europa League-groepsfase te halen.

Feyenoord zat geen moment in de wedstrijd en maakte geen moment aanspraak op een resultaat tegen Trencin. De afgezwakte ploeg van Van Bronckhorst, hij miste Robin van Persie en Eric Botteghin, liep al vanaf de eerste minuten achter de feiten aan. 

Trencin-aanvaller Antonio Mance trof Feyenoord in de eerste helft twee keer in het hart. Dat deed hij na zes minuten en na 37 minuten. Vooral de tweede goal was bijzonder knullig en mogen doelman Justin Bijlow en Sven van Beek zich aanrekenen. De twee communiceerden slecht met elkaar en gaven Mance daardoor de gelegenheid om de 2-0 binnen te schieten.

Het werd voor de rust nóg erger voor Feyenoord nadat Philip Azango er in de 44e minuut zelfs 3-0 van maakte. Detail: de assist kwam van oud-Feyenoorder Joey Sleegers.

In de rust kreeg Van Bronckhorst de gelegenheid om zijn elftal flink op te schudden, maar ook in de tweede 45 minuten was het los zand. Feyenoord creëerde geen enkele kans en kwam slap en lusteloos over. Toen Mance in de 63e minuut zijn derde treffer en de vierde voor Trencin maakte was het definitief gedaan in Slowakije. Ook bij die treffer zag Van Beek er niet goed uit.

Feyenoord oogde compleet terneergeslagen en gaf geen moment gas bij. Belangrijke spelers als Jordy Clasie en Steven Berghuis waren onzichtbaar. Feyenoord was hard op weg om tegen de grootste Europese nederlaag in de clubgeschiedenis aan te lopen: de club verloor in 1965 met 5-0 van Real Madrid. Verder werd er zelden zo'n grote Europese nederlaag geleden, waardoor die van donderdagavond gerust historisch genoemd mag worden.

De return over een week in Rotterdam lijkt een formaliteit voor Trencin. Vorig seizoen begon Feyenoord de Europese campagne ook al met een 4-0 nederlaag. In De Kuip was Manchester City met dezelfde cijfers te sterk. Dat gebeurde op Champions League-niveau.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws