Van Wolfswinkel treft Vitesse in allerlaatste minuut in het hart: winst Basel

09-08-2018 21:51
103

Vitesse moet volgende week in Zwitserland pieken om zich ten koste van FC Basel te plaatsen voor de Europa League-play-offs. De ploeg van Leonid Slutsky ging in de absolute slotfase ten onder tegen de Zwitserse topclub door een goal van Ricky van Wolfswinkel: 0-1. Op basis van de eerste helft is die uitslag onverdiend.

Vitesse ging het Europa League-tweeluik als de underdog in, maar daar was in de openingsfase weinig van te merken. De mannen van Slutsky waren beter dan Basel en hadden al na twee minuten spelen op voorsprong moeten komen, maar Tim Matavz stuitte op doelman Omlin. Ook daarna was het eenrichtingsverkeer in Arnhem. Basel kwam er niet aan te pas en het leek een kwestie van tijd voor de verdiende 1-0 zou vallen.

Die viel niet. Na een half uur ging de Arnhemse storm liggen en kon Basel aan aanvallen gaan denken. Na wat simpele kopballetjes van Van Wolfswinkel kreeg Albian Ajeti een grote kans op de 0-1. De aanvaller speelde doelman Eduardo uit, maar mikte naast. Daarna haalde Vitesse niet meer het niveau van het eerste half uur.

Ook in het begin van de tweede helft was Vitesse beter dan Basel, maar de ploeg kon de trekker maar niet overhalen. Beide ploegen namen steeds minder initiatief en leken zich neer te leggen bij een 0-0 einduitslag.

Alles leek erop dat de wedstrijd ook daadwerkelijk in 0-0 zou eindigen, maar in de 93e minuut werd er alsnog gescoord. Uitgerekend Van Wolfswinkel trof zijn oude ploeg in extremis in het hart, waardoor Vitesse volgende week een stunt nodig heeft.