Lof voor 'goede' speler' van Feyenoord: 'Blij dat hij niet hele wedstrijd speelde'

Lof voor 'goede' speler' van Feyenoord: 'Blij dat hij niet hele wedstrijd speelde'

Gepubliceerd: donderdag 9 augustus 2018 om 22:32do 09-08-2018 om 22:32

Ricardo Moniz tempert de euforie rond AS Trencin. De Nederlandse trainer van de Slowaken benadrukt het goede resultaat van zijn ploeg tegen Feyenoord, maar stelt ook dat er nog een uitwedstrijd naar Rotterdam op het programma staat.

"We moeten nog naar De Kuip. Dat is schitterend voor de jongens en het publiek. Je moet altijd realistisch blijven", zegt Moniz tegen Voetbal Inside. "Als het euforisch is moet ik dat temperen, als het down is moet ik ze positief maken. Dat is een rol van een coach. We zijn er nog niet, maar dit is een schitterende uitgangspositie. In de voetballerij is alles mogelijk. Met beide benen op de grond blijven staan. Het was een geweldige wedstrijd, ook voor het publiek."

Moniz vond Feyenoord zo slecht nog niet. "Ik vond ze er af en toe nog goed uitkomen. Ik was blij dat Boëtius niet de hele wedstrijd speelde. Dat vind ik een goede speler. Hij kreeg een aantal kansen. Daar kwamen we goed weg. Uiteindelijk moeten we tevreden zijn."

Moniz lijkt niet te beseffen hoe groot de bom is die gebarsten is in Nederland na de 4-0 overwinning op Feyenoord. "Nederland in vuur en vlam? Echt waar, ja? We zijn niet meer zo goed als we denken. Als we samenwerken en meer methodieken verzamelen, dan komen we terug. Ik heb nog steeds een band met Nederland. Het doet mij ook pijn als wij niet aan de top staan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws