'Groningen-exit lonkt voor overbodige grootverdiener: terugkeer naar thuisland'

'Groningen-exit lonkt voor overbodige grootverdiener: terugkeer naar thuisland'

11-08-2018 08:04
22

FC Groningen lijkt spoedig afscheid te gaan nemen van Ruben Jenssen. De middenvelder staat op het punt om de Eredivisie in te ruilen voor de Noorse competitie: SK Brann wil hem naar verluidt inlijven.

Dat meldt het Noorse Bergensavisen. Brann is de tweede club die aan Jenssen is gelinkt. Eerder werd hij ook al genoemd bij Tromsø IL. Volgens de informatie van Bergensavisen kan Jenssen op korte termijn tekenen bij Brann. Jenssen heeft nog een eenjarig contract in Groningen, waar hij reservespeler is. Groningen en Brann moeten echter wel nog een akkoord zien te bereiken.

De clubs hebben niet alle tijd van de wereld, want de Noorse transfermarkt sluit volgende week woensdag. Voor die tijd moet het dus rond zijn. Duidelijk is niet waar beide clubs zich momenteel bevinden wat onderhandelen betreft, net als dat niet duidelijk is wat Groningen voor de overbodige Jenssen wil hebben.

Volgens het Dagblad van het Noorden mag Jenssen transfervrij weg, maar krijgt de speler wel een afkoopsom voor zijn nog doorlopende contract. Dat houdt in dat Brann geen transfervergoeding over hoeft te maken, maar dat Groningen Jenssen wel een zak geld mee moet geven. De middenvelder is tevens grootverdiener bij Groningen en drukt dus stevig op de salarisbegroting van de club.

Door zijn prestaties bij Tromsø verdiende Jenssen in 2013 een transfer naar 1. FC Kaiserslautern, dat toen op het tweede Duitse niveau speelde. Na drie seizoenen maakte hij de transfer naar Groningen. Het eerste seizoen was hij basisspeler, daarna werd het minder. Vorig seizoen werd hij een half seizoen verhuurd aan zijn oude club Kaiserslautern.