'Slecht nieuws voor Feyenoord: transferpotje blijft leeg door Europese blamage'

'Slecht nieuws voor Feyenoord: transferpotje blijft leeg door Europese blamage'

11-08-2018 12:28
126

Feyenoord heeft met het debacle tegen AS Trencín de eigen glazen ingegooid. De kans dat de Rotterdammers zich deze zomer nog kunnen versterken is aanzienlijk geslonken, meldt De Telegraaf zaterdag.

De kans dat Feyenoord zich nog plaatst voor de Europa League is na de 4-0 nederlaag in Slowakije bijzonder klein. Daardoor loopt de club extra inkomsten mis. De bekerwinnaar neemt de Europese inkomsten overigens niet op in de begroting als het zich moet kwalificeren. In tegenstelling tot PSV, dat vorig jaar een uitglijder had en zo een begrote zes miljoen euro misliep.

Het transferbudget van de Rotterdammers is al op, weet de ochtendkrant. De belangrijkste kans op versterkingen was via inkomsten uit de Europa League. Nu de Engelse transfermarkt dicht is en de deadline in Italië komende week is, lijken de belangrijkste Feyenoord-spelers namelijk niet meer verkocht te worden. Bovendien staan de spelers er na de oorwassing tegen Trencín niet al te goed op.

Nu Europese inkomsten én miljoenentransfers uitblijven, kan Feyenoord zelf niet meer investeren in de spelersgroep, luidt de conclusie. De laatste weken werd meermaals bericht over de interesse in Leroy Fer en Daryl Janmaat.