De Jong herdenkt overleden supporter: 'Dat hij is verongelukt is domper op alles'

De Jong herdenkt overleden supporter: 'Dat hij is verongelukt is domper op alles'

11-08-2018 14:50
17

De Graafschap-trainer Henk de Jong kijkt uit naar de openingswedstrijd tegen Feyenoord. Hij hoopt dat een kolkende Vijverberg zijn spelers kan helpen het de Rotterdammers lastig te maken.

Dat Feyenoord doordeweeks een modderfiguur sloeg in de Europa League tegen AS Trencin zegt volgens De Jong niet veel. "Dat is Feyenoord niet. Dat zullen ze zich geen twee keer laten overkomen, er komen een aantal spelers terug. En ik zal je heel eerlijk vertellen: ik vind het ook helemaal niet leuk. Als Feyenoord Europees voetbal speelt ben ik op dat moment voor Feyenoord. Maar morgen ben ik natuurlijk voor mijn eigen club."

Een kolkende Vijverberg moet De Graafschap daarbij gaan helpen. "Wij proberen ons spel te spelen en het is maar net wat Feyenoord toelaat. In principe is Feyenoord favoriet, laat dat duidelijk zijn. Maar met een kolkende Vijverberg en de start goed doorkomen gaan we proberen iets verrassends te doen."

De Jong spreekt wel van een grote domper: het overlijden van supporter Gerben. "Die jongen kwam aan het eind van het seizoen bij me: 'Henk, hartstikke mooi wat je doet, maar je maakt een grote fout: je hebt de verkeerde kleur hoedjes op het veld staan.' Ik zei: 'Dan moet jij regelen dat ik nieuwe hoedjes krijg.' De eerste training staat hij bij me en geeft hij mij die hoedjes en nu is die arme jongen verongelukt. Dat is wel een domper op alles."