'Preud'homme gooit ploeg om in aanloop naar return tegen Ajax'

'Preud'homme gooit ploeg om in aanloop naar return tegen Ajax'

11-08-2018 15:02
25

Standard Luik knokte zich in de voorronde van de Champions League tegen Ajax terug van een 0-2 achterstand: 2-2. Toch lijkt trainer Michel Preud'homme zijn ploeg dit weekend op meerdere plekken te wijzigen. Standard speelt zaterdag om 18.00 uur op eigen veld tegen Cercle Brugge.

Dat voorspelt Het Belang van Limburg. Volgens het Belgische medium wordt de basiself van Standard flink door elkaar geschud. Centrale verdediger Christian Luyindama zal in ieder geval het kind van de rekening zijn. 'Toch is het de verwachting dat de bezem door de ploeg gaat. Zo mag Zinho Vanheusden zich allicht opmaken voor zijn eerste basisplaats van dit seizoen', schrijft de krant.

'De 19-jarige Hasselaar zou in het centrum van de verdediging mogen beginnen naast Kostas Laifis. Christian Luyindama verhuist dus naar de bank. De Congolees speelde vorig seizoen sterk, maar oogde tegen Ajax qua positiespel knullig en aan de bal vaak te overmoedig. Twee aspecten waar Vanheusden nu net positief in uitblinkt', voorspelt Het Belang van Limburg.