Update: Nieuw gezicht Spanje: na Iniesta en Pique stopt ook andere oudgediende

Update: Nieuw gezicht Spanje: na Iniesta en Pique stopt ook andere oudgediende

13-08-2018 18:25
42

Gerard Pique heeft zijn afscheid als Spaans international aangekondigd. Dat deed de 31-jarige verdediger op een persconferentie voorafgaand aan het duel om de Spaanse Supercup tussen FC Barcelona en Sevilla zondagavond.

"Ik heb met Luis Enrique (nieuwe bondscoach, red.) gesproken en heb hem op de hoogte gebracht van mijn weloverwogen beslissing", laat Pique weten, geciteerd door Spaanse media. "Ik heb een heel mooie tijd gehad bij het nationale team, maar nu wil ik mij focussen op FC Barcelona." De mandekker speelde in totaal 102 interlands voor Spanje, waarin hij vijf keer scoorde.

Pique debuteerde in februari 2009 voor La Roja in een oefenduel met Engeland. Hij vierde sindsdien grote successen. Zo werd hij wereldkampioen in 2010 en werd twee jaar later de Europese titel veroverd. Op het WK in Rusland verloor Spanje deze zomer al in de achtste finales van het gastland.

Update 13/8, 18.25 uur: Het Spaanse elftal krijgt onder de nieuwe bondscoach Luis Enrique een heel ander gezicht. Na Andrés Iniesta en Gerard Pique heeft ook David Silva besloten een punt te zetten achter zijn interlandcarrière. De 32-jarige middenvelder van Manchester City vindt het na 125 interlands genoeg geweest. Hij won twee keer het EK (2008 en 2012) en een keer het WK (2010).