Spelersrapport: Creatieve Ajacieden spelen weinig klaar tegen Heracles

Spelersrapport: Creatieve Ajacieden spelen weinig klaar tegen Heracles

11-08-2018 20:36
cw
8

Ajax kende zaterdag een valse start van het Eredivisie-seizoen. De Amsterdammers speelden thuis met 1-1 gelijk tegen Heracles Almelo. AjaxPrimeur maakt rapport op.

Emile van de Sande
AMSTERDAM

Wedden

Meer odds

André Onana - 6: Een aantal keer moest Onana ingrijpen en dat deed hij goed. Bij de schitterende knal van afstand van Peterson was hij simpelweg kansloos.

Maximilian Wöber – 6,5: Wöber wist het Heracles-gevaar aan zijn kant aardig aan banden te leggen. Met de Oostenrijker als linksback heb je echter ook aanzienlijk minder voetballende capaciteiten in de ploeg. Desalniettemin een degelijk optreden van Wöber.

Daley Blind – 6: Heracles kreeg weinig echt grote kansen maar was wel vaak heel dreigend.

Matthijs de Ligt - 7: De aanvoerder van Ajax vocht een aantal stevige duels uit met Heracles-spits Dalmau. Het lukte De Ligt aardig om het gevaar van zijn directe tegenstander te minimaliseren. Was zeer belangrijk met de late 1-1.

Noussair Mazraoui - 5: Het is voor Ten Hag heerlijk om een rechtsback te hebben die zo goed kan voetballen. Het nadeel is dat Mazraoui zich nog wel eens laat foppen in verdedigend opzicht, zoals bij de goal van Peterson.

Carel Eiting - 6: Eiting viel niet echt op, maar speelde zeker geen slechte wedstrijd. Degelijk.

Hakim Ziyech - 5,5: Regelmatig is het geniaal wat Ziyech laat zien, maar zaterdagavond was het nét te vaak slordig. Hij werkte wel hard en dat kon het Ajax-publiek waarderen. Bovendien was Ziyech in de eerste helft dicht bij de 1-0 met een mooie knal van afstand.

Donny van de Beek – 5,5: Van de Beek wil zijn plekje in de Ajax-basis terug, maar zal dan wel meer moeten laten zien dan hij deed tegen Heracles.

Dusan Tadic – 5,5: In zijn nog prille Ajax-loopbaan liet Tadic al zien een directe versterking te zijn voor de Amsterdamse basiself. Tegen Heracles zat het hem niet mee. Tadic wist zijn stempel niet te drukken.

Kaj Sierhuis - 5: De jonge Ajax-spits kreeg van Ten Hag de kans, maar niet van zijn teamgenoten. Sierhuis werd amper in stelling gebracht en kwam ook voetballend weinig tot zijn recht. Huntelaar verving hem na 56 minuten spelen.

David Neres – 4,5: Neres is niet sterk begonnen aan het nieuwe seizoen. Net zoals tegen Standard Luik wist de Braziliaanse buitenspeler weinig klaar te spelen. Veel te slordig.

Invallers:

Frenkie de Jong - 6: De Jong bracht meer voetbal in de opbouw van Ajax, maar rond de zestien van Heracles bleef de situatie onveranderd.

Klaas-Jan Huntelaar - 5: Hij kreeg een grote kopkans maar die was aan hem niet besteed. Huntelaar wist, net als zijn voorganger Sierhuis, geen potten te breken.

Zakaria Labyad: Speelde te kort voor een beoordeling.