Update: Ajax komt met update over steward: 'Gelukkig stabiel en bij kennis'

Update: Ajax komt met update over steward: 'Gelukkig stabiel en bij kennis'

11-08-2018 22:16
153

Tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Heracles Almelo in de Johan Cruijff Arena zou een steward in elkaar geslagen zijn tijdens een vechtpartij. Dat meldt AT5. De steward moest worden gereanimeerd door ambulancepersoneel.

De politie wil niet bevestigen of de reanimatie te maken heeft met het opstootje, schrijft de standszender zaterdagavond op zijn website. Wel bevestigen zij dat de steward is gereanimeerd en dat er in de buurt een opstootje was. 

Een woordvoerder van Ajax laat weten dat de steward met zelfstandige hartslag naar het ziekenhuis is gebracht. Ook melden zij dat het voorval plaatsvond in vak 124. Op internet circuleren verhalen dat de man bij zijn keel werd gepakt en zelfs geslagen zou zijn.

Ajax begon zaterdagavond dramatisch aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. De Amsterdammers speelden thuis met 1-1 gelijk tegen Heracles. Matthijs de Ligt voorkwam kort voor tijd erger voor de Amsterdammers. Dinsdag wacht alweer Standard Luik in de return in de derde voorronde van de Champions League.

Update 21.25 uur: De toestand van de steward is inmiddels stabiel. Hij had een hartinfarct, meldt Het Parool. Voor hij onwel werd, was er een incident in vak 124. De politie zoekt uit of het een en ander met elkaar te maken heeft. Daarvoor worden beelden uit de Arena bekeken. 

Update 22.15 uur: Goed nieuws: Ajax laat via de officiële kanalen weten dat de toestand van de steward stabiel is. 'We krijgen veel vragen binnen over de steward die in de slotfase van #ajaher werd gereanimeerd. Hij is gelukkig weer stabiel en bij kennis. Wij wensen hem veel sterkte toe', schrijft de club op Twitter.