Spelersrapport: Bergwijn dé absolute uitblinker, Lozano krijgt huiswerk mee

Spelersrapport: Bergwijn dé absolute uitblinker, Lozano krijgt huiswerk mee

11-08-2018 22:56
cw
10

PSV rolde FC Utrecht in Eindhoven met 4-0 op en dat zorgt lovende cijfers van PSVPrimeur. In het nieuwe spelersrapport is geen enkele onvoldoende te vinden.

Jeroen Zoet 7 - Kon in de eerste helft gerust in zijn doel gaan zitten, want de keeper werd nauwelijks getest. Het tegenvallende veldspel van Utrecht resulteerde erin dat Zoet het rustig bleef houden in de tweede helft. 

Wedden

Meer odds

Denzel Dumfries 8 - Opkomen en goed verdedigen, dat is wat we van Dumfries gewend zijn. Hij liet het ook zien in zijn officiële PSV-debuut. Dumfries pikte zelfs nog een goaltje mee! Als de slordigheidjes uit het spel gaan van de rechtsback en hij dit niveau kan vasthouden, dan zou Dumfries zomaar eens in aanmerking kunnen komen voor het Nederlands Elftal.

Daniel Schwaab 7 - De Duitse verdediger was op dreef tegen Utrecht. Verdedigend hoefde Schwaab niet vaak in actie te komen en opbouwend verliepen de passes foutloos naar Hendrix. Een degelijke wedstrijd van de centrale verdediger.

Nick Viergever 6,5 - Liet zich in verdedigend opzicht nog wel eens afschudden door de rappe Gyrano Kerk, maar liet tegelijkertijd zien zich goed te hebben aangepast aan het spel van PSV. De nieuweling strooide in de opbouw met nauwkeurige passes en maakte weinig onnodige overtredingen.

Angelino 8 - Na de cruciale gemiste strafschop tegen Feyenoord heeft Angelino zich uitstekend herpakt. In de beginfase liet de back zich zien met een panna en ook een bal met buitenkant voet werd met applaus ontvangen. Het veldspel van de Spanjaard leek een beetje Jordi Alba-achtig: snel, verrassend en sterk. Angelino lijkt nu al een aanwinst voor PSV.

Pablo Rosario 7,5 - De 21-jarige middenvelder kreeg na de Johan Cruijff Schaal opnieuw een basisplek van Mark van Bommel. Onder Philip Cocu moest Rosario het doen met de rol als wisselspeler, maar de jeugdinternational lijkt onder Van Bommel uitgegroeid tot de opvolger van Marco van Ginkel. Rosario werd in de 66e minuut gewisseld voor nummer 16 en kreeg het applaus van het Eindhovense publiek.

Jorrit Hendrix 7 - Het kind van de club was tegen Utrecht dominant op het middenveld. De 23-jarige PSV’er liet zich fysiek sterk zien, maar pakte ook een gele kaart in de eerste helft door onbesuisd inkomen op zijn directe tegenstander. In de tweede helft ging Hendrix vaker vroeg storen en dit zorgde voor meer balbezit voor PSV. Hendrix was samen met zijn ploeggenoten de gehele wedstrijd het middenveld van Utrecht te baas.

Gaston Pereiro 8,5 - De Uruguyaan schoot bijna uit stand en via de onderkant van de lat werd keeper David Jensen geklopt. De smaakmaker werd in de tweede helft gewisseld onder luid applaus van het Eindhovense publiek. Dit willen we vaker zien!

Steven Bergwijn 9 - Dé uitblinker van PSV was ongrijpbaar voor de Utrecht-defensie. Met twee goals was hij vanavond niet te stoppen.  Aan het eind van de wedstrijd kreeg Bergwijn een publiekswissel en dat was meer dan terecht, want de buitenspeler kan dit seizoen de smaakmaker worden van de Eredivisie, als hij blijft.

Luuk de Jong 6 - In de eerste helft was de aanvoerder van PSV nagenoeg onzichtbaar, maar in de tweede helft liet de Jong zich vaker zien door meer in de bal te komen en aanspeelbaar te zijn voor de achterhoede. Daarna zocht de spits regelmatig de gevaarlijke buitenspelers van PSV en dit zorgde voor meer dreiging naar het doel. Als spits wil je natuurlijk scoren, maar de Jong slaagde er nauwelijks in om David Jensen op de proef te stellen. De spits scoort een voldoende, maar blijft uit de buurt van een hoog cijfer.

Hirving Lozano 7 -  Lozano liet zich in het begin meerdere keren zien door theatraal te vallen en te zeuren tegen de scheidsrechter. Dat is zonde, want deze acties overschaduwden het spel van de Mexicaan af en toe. Lozano kreeg in de tweede helft een geweldige kans op de 3-0, maar miste de voorzet van Bergwijn op een haar en vergat zo de bal binnen te glijden. Niet veel later schoot de Mexicaan alsnog raak door vanaf grote afstand de bal met rechts in de hoek te vlammen.