Van Bommel: Ik weet niet wat er vorig jaar met hem is gedaan..

Van Bommel: "Ik weet niet wat er vorig jaar met hem is gedaan.."

11-08-2018 23:22
78

Mark van Bommel is een tevreden man na de ruime 4-0 zege op FC Utrecht. De trainer van PSV vond het niet 'super goed', maar is wel blij met de einduitslag. Met name Gastón Pereiro kan hem erg bekoren. De Uruguyaan speelde goed en krulde een vrije trap binnen.

"Ik vond het een langzame bal, maar op het laatste daalde hij. Dit had ik zelf nog niet gezien, maar het ziet er wel een beetje raar uit", zegt Van Bommel over zijn manier van juichen tegen FOX Sports. De PSV-trainer zat rustig in zijn stoel en trok een 'oeh'-gezicht' bij de goal.

"Hij is gewoon een goede speler die gevoel heeft voor de ruimte en de technische bagage heeft om dat ook uit te voeren. Hij heeft gevoel in z'n linkerbeen, kan een steekpass geven, iemand uit dribbelen. Daar moet je een speler vertrouwen in geven", aldus Van Bommel.

Pereiro kent wisselende periodes in Eindhoven. Onder Phillip Cocu was de Uruguyaan niet altijd even goed. "Ik weet niet wat er vorig jaar met hem is gedaan, maar vanaf het moment dat ik hier binnenkwam dacht ik dat hij een goede speler zou kunnen zijn voor die positie. We moeten als team meer verbeteren, maar hij doet het goed. Het lijkt alsof hij veel vertrouwen heeft, maar het is gewoon een goede voetballer."