Van Hanegem kraakt Ajacieden: 'Daar zijn ze allemaal te beroerd voor'

Van Hanegem kraakt Ajacieden: 'Daar zijn ze allemaal te beroerd voor'

12-08-2018 10:55
161

Willem van Hanegem ziet Ajax als titelfavoriet, maar hij is bepaald niet onder de indruk van het optreden van de Amsterdammers tegen Heracles Almelo (1-1). Volgens de Kromme zat er veel te weinig beweging in de ploeg.

"Normaal gesproken moeten ze dik kampioen worden. Maar je zit gister te kijken en dan heb je zoiets van: wat denken ze nou allemaal? Willen ze allemaal die bal hebben en dan eens wat gaan doen?", vraagt Van Hanegem zich af bij De Tafel van Kees. "Zo'n bal als Ziyech geeft op Van de Beek dat is een heel normale bal, maar wij vinden dat al uniek omdat het te weinig gebeurt."

Wedden

Meer odds

Van Hanegem verbaasde zich over de positionering van de Ajacieden. "Je zag rijen van vier voor. Niet in het midden, nee voorin. Hoe wil je dan in godsnaam doorspelen? Je kan er één aanspelen, maar er staan er drie aan de zijkanten niets te doen. Die kun je niet bereiken. En dan heb je maar één man op het middenveld. Het is hetzelfde dat ze in de bus gaan zitten met vier man op een rij."

"Ze zijn al uitgeschakeld", vervolgt Van Hanegem. "Ze zijn allemaal te beroerd om even ruimte te maken voor elkaar, waardoor een ander erin kan komen. Alleen door even zonder bal weg te lopen."