'Als we tegen PSV weer zo spelen, dan kan het een mooie wedstrijd worden'

'Als we tegen PSV weer zo spelen, dan kan het een mooie wedstrijd worden'

12-08-2018 12:50
29

Fortuna Sittard is na zestien jaar terug in de Eredivisie en heeft zijn rentree zaterdagavond opgefleurd met een 1-1 gelijkspel bij Excelsior. De Limburgers hadden één helft nodig om te wennen aan het hoogste niveau, liet middenvelder Mark Diemers na afloop weten aan 1Limburg.

"Tempootje ligt hoger en spelers in de Eredivisie denken sneller en spelen doordachter dan in de Jupiler League", aldus de geboren Leeuwarder, die deze zomer overkwam van De Graafschap. Diemers toonde zich tevreden met het gelijkspel, maar besefte dat Fortuna een groot deel van de wedstrijd met een man meer speelde. "Een punt is prima, maar het hadden er ook drie kunnen zijn."

De Limburgers mogen nu toewerken naar de thuiswedstrijd tegen PSV op 18 augustus. Jorrit Smeets (links op de foto), zaterdagavond doelpuntenmaker in Kralingen, denkt dat zijn ploeg niet kansloos is tegen de regerend landskampioen. "Als we voetballen zoals we in de tweede helft deden, dan kan het een mooie wedstrijd worden. We gaan lef tonen en laten zien wat we in onze mars hebben."

Lees ook: Fortuna keert terug in de Eredivisie met gelijkspel in Rotterdam