Gelukkig hebben we een 18-jarige totempaal op de goal staan, niet normaal

"Gelukkig hebben we een 18-jarige totempaal op de goal staan, niet normaal"

12-08-2018 14:41
31

Kjell Scherpen kan voorlopig niet meer stuk bij FC Emmen. De achttienjarige doelman trok in de tweede helft tegen ADO Den Haag de drie punten over de streep, tot blijdschap van Emmen-aanvoerder Anco Jansen.

In de slotfase was Scherpen goud waard voor Eredivisie-debutant Emmen, dat met 1-2 won. "We kregen het nog moeilijk", aldus Jansen tegen FOX Sports. "Gelukkig hebben we een achttienjarige totempaal op de goal staan, niet normaal. Die vrije trap... Dat is nu al de redding van het jaar. Hij tikt 'm fantastisch uit de kruising. Eerste Eredivisie-wedstrijd, achttien jaar... Hartstikke mooi voor zo'n jongen."

Wedden

Meer odds

Scherpen kreeg in de slotweek van de voorbereiding de voorkeur van Emmen-trainer Dick Lukkien. Vorig seizoen keepte hij één wedstrijd in de Eerste Divisie. Jansen had vóór de wedstrijd al volledig vertrouwen in Scherpen. "Het is gewoon een heel goede keeper. Ik heb tegen hem gezegd: niet te veel risico's nemen en die ballen uit je goal ranselen. Dat heeft hij goed gedaan", lacht de Emmen-captain.