We moeten ons schamen. Ik sta hier met het schaamrood op de kaken

"We moeten ons schamen. Ik sta hier met het schaamrood op de kaken"

12-08-2018 17:20
47

Danny Buijs zal zich heel wat anders hebben voorgesteld van zijn Eredivisie-debuut als trainer van FC Groningen. In de eerste speelronde was Vitesse met liefst 5-1 te sterk.

"We moeten ons schamen. Ik sta hier met het schaamrood op de kaken", erkent Buijs in gesprek met FOX Sports. "Laat er geen onduidelijkheid over bestaan: ik ben hier verantwoordelijk voor. We hebben zeven weken de tijd gehad om ons klaar te stomen voor dit duel. Als dit dan het resultaat is, dan is dat moeilijk om te accepteren. We laten elkaar in de steek."

Buijs had negentig minuten lang een slecht gevoel. "Je voelt je als coach machteloos aan de kant, probeert met wissels nog een kentering teweeg te brengen. Dat lukte ook niet. Het blijft eens te meer dat wedstrijd 'om het echie' een andere spanning met zich meebrengen dan oefenwedstrijden."

Woede bij Mahi
Mimoun Mahi is het roerend eens met zijn trainer. De Groningen-aanvaller was na afloop bloedchagrijnig. "Dit is schandalig, hoe wij vandaag gespeeld hebben. We moeten collectief in de spiegel kijken want dit kan niet. Iedereen was op een gegeven moment alleen maar met zichzelf bezig. Gelukkig kunnen we aanstaande vrijdag tegen Willem II al revanche nemen."